Social media managerek, influencerek: eljött a mi időnk! Már lehet asztali gépről is posztolni, sőt időzíteni Instagramra! Cikkünkből kiderül, hogyan.

Mától kezdve már tudunk gépről Instagramra posztolni, időzíteni, úgy néz ki, vége a screenshotolós, időzítésekről értesítést küldős appok korszakának!  Mióta Insta az Insta (9 éve) a legtöbben, akik napi szinten kezelünk egyszerre több profilt, mind arra várunk, hogy fizetős programok nélkül tudjuk gépről  kezelni az oldalainkat.

instagram creator studio - cikk kep 1

Pár hónapja megjelentek az első reménysugarak! Sokunknál megjelent a Creator Studio nevű felület, ami napról napra egyre több funkciót kapott. Így tudtuk például ide becsatolni a kezelt Instagram felületeinket is. Először csak statisztikákat láthattunk, de a szokásos elmúlt 7 napi eredményeken kívül, a storykat is tudtuk elemezni. Milyen jól jött ez riportoláskor!

Már akkor sejtettük, hogy nem lesz megállás a fejlesztésekben, de nem mertünk belegondolni, hogy ilyen hamar megérkezik a posztolási lehetőség is! A becsatolt fiókjainkra tehát már a Creator Studióból tudunk közzétenni, sőt, időzíteni Insta posztokat és IGTV videókat! Bár a rendszer még limitált, mi már ennek is örülünk, és biztosak vagyunk benne, hogy hamarosan átkerül majd a többi Instás funkció is. De nem akarunk elégedetlenkedni, hiszen helyszíneket és profilokat tudunk taggelni, galériát is tudunk kitenni, sőt, meglévő a Facebook posztokat is tudunk átosztani Instagramra. A kiválasztott képeket csak vágni tudjuk, szűrni, szerkesztgetni (még?) nem.

instagram creator studio - cikk kep 2

A kék óriás felénk nyújtotta kisujját, de nekünk már az egész karja kellene, hiszen felmerült bennünk az is, hogy a storyzás átkerülhet-e valaha gépes felületre? 😀