Online marketing megoldások a turizmus és szállás szektorban

 

Az online szálloda marketingben szakértő ügynökség.

Stratégiai gondolkodás, átlátható folyamatok.

Profi szakemberek 10+ országban szerzett, 10+ éves tapasztalattal.

A hazai marketing szakma elismert és díjazott szereplője.

Full-service ügynökség 360 fokos online marketing támogatással.

Ha szállásadó vagy szállásközvetítő szolgáltatóként online marketing partnert keresel, jó helyen jársz.

 

Nézd meg ügyfeleink véleményeit rólunk!

Hogyan tud az online marketing válaszolni az szállás szektor szereplőinek próbatételeire?

Az online marketing eszköztára testreszabható, mérhető, és az offline lehetőségeknél jelentősen költséghatékonyabb megoldásokat tud nyújtani az építőipari szereplőknek.

A pandémia - annak a különböző lezárásos és feloldásos hulláma - kifejezetten hatott a szállások és szállodák piacára. Amikor lezárás volt itthon vagy a legtöbb turistát küldő országokban, akkor a bevétel pangott. Viszont amikor feloldások jöttek, akkor mindenki foglalni akart, így a kiemelt időszakok még telítettebbek lettek. A 2022-es évben pedig a jelentősen megnövekedett energia- és fűtési költségek, plusz az infláció okoztak jelentős kihívást a szektorban.

Mindezek mellett a hazai és a nemzetközi turisták száma váltakozik, így a külső tényezők mellett kell a szállodai marketingeseknek egyensúlyozni a folyton változó online marketing piaccal. 

Cégünk ebben tud neked segítséget nyújtani, hiszen régóta támogatjuk partnereinket a turizmus és szállás szektorban is.

Honnan érkeznek és hol szállnak meg a vendégek? 

2023-ban a magyar főváros után a legtöbb vendégéjszakát a fürdővárosokban és a legnépszerűbb vidéki konferenciahelyszíneken töltötték a vendégek. A favorit pedig a Balaton és a Mátra-Bükk térsége volt.

2023. január–októberben a belföldi vendégek 6,4%-kal kevesebb, a külföldiek 12%-kal több vendégéjszakát töltöttek el a turisztikai szálláshelyeken.

Belföldi vendégek eloszlása 

 • Az év 10. hónapjában Budapestet a vendégek 13%-a választotta.
 • A Balaton és a Mátra–Bükk turisztikai szálláshelyein a belföldi vendégéjszakák 19, illetve 12%-át regisztrálták.

Külföldi vendégek eloszlása

 • A külföldi vendégéjszakák 67%-át Budapest turisztikai szálláshelyein jegyezték.
 • A második legnépszerűbb turisztikai térség a Balaton lett, 6,5%-os részesedéssel.
 • Németországból érkeztek hozzánk a legtöbben, mintegy 179 ezren, Csehországból és az Egyesült Királyságból is 107-107 ezer utazót fogadhattunk.

A kereskedelmi szálláshelyek adták a vendégéjszakák 74%-át, és a forgalom 6,3%-kal volt nagyobb az előző évhez képest. A magán- és egyéb szálláshelyeken is emelkedett a vendégéjszakák száma, 6,8-kal többet regisztráltak, mint egy évvel korábban.

A Booking-botrány

Miután a Booking.com, az online szállásközvetítő oldal a nyár közepén új fizetési rendszerre tért át, számos országban – köztük Magyarországon is – a szállásadók hónapokon át nem kapták meg a pénzüket. A cég technikai problémára hivatkozott, majd a júniusi és júliusi kifizetéseit csak augusztusban utalta el. Emiatt több szállásadónak tulajdonképpen nem volt bevétele egész júliusban.

Nem meglepő, hogy a történtek és a bizonytalan helyzet miatt egyre több szállásadó választ saját marketing megoldásokat.

Ha nem tudod, hogy hogyan kezdj bele, mi segítünk elérni az üzleti céljaidat!

Kedvezménykupon és promóció, mint marketingeszköz

Számos szállásadó és szállásközvetítő cég próbál versenyelőnyt szerezni a vonzó kedvezménykuponok segítségével. A vendégek árérzékenysége miatt különféle promóciókkal könnyedén növelheted az alacsonyabb forgalmú időszakokban a foglalásaid számát, és ez a visszatérő vendégek elnyerésében is segíthet. 

Viszont ne feledd; lehet, hogy bár a kuponok használata rövid távon számottevő bevételnövekedést hoz, de ha nincs konkrét célod és megfelelő stratégiád, hosszabb távon akár profitvesztést okozhat!

A megfelelő online marketing stratégia azzal tudja támogatni az oktatási szolgáltatók versenyképességét, hogy bevonzza és megtartja azokat a fogyasztókat, akik továbbra is költenek képzésekre. 

„Az utóbbi években gombamód szaporodnak a hasonló szolgáltatásokat nyújtó, hasonló árszínvonalú, ugyanarra a célközönségre targetáló szálláshelyek. A legnagyobb kihívás a szolgáltatók számára, hogy ne aggregátor oldalakról, hanem saját felületeikről érkezzenek a foglalások. Több éves szektorban szerzett performance és branding tapasztalatunkkal segítünk kialakítani a megfelelő social kommunikációt, hogy végre jutalék fizetése nélkül érkezzenek a foglalások."

Körző Nóra, Social Team Lead 8 éve foglalkozik szállás marketinggel

Online szállás marketing szolgáltatásaink

Turisztikai ügyfeleinknek 360 fokos marketing szolgáltatáscsomagot nyújtunk, mely lehetővé teszi, hogy minden fontos csatornán megszólíthassák a potenciális vendégeket.

Minden általunk létrehozott, menedzselt és karbantartott marketing eszköz célja, hogy az érdeklődő kattintó szállást foglaljon, vagy visszatérő vásárlóként újabb foglalást intézzen.

Szálloda marketing & HD marketing: Miért minket válassz?

A HD marketing csapata érti és folyamatosan monitorozza a szállás és szálloda szektor állapotát, trendjeit, lehetőségeit és kihívásait, meglévő és jövőbeni ügyfelei érdekeit szem előtt tartva. 

Naprakész online marketing szolgáltatásainkkal abban tudunk segíteni, hogy a megfelelő fogyasztók megtalálásával és meggyőzésével növekedjen az vendégéjszakák száma, illetve az utazókkal történő kapcsolattartás formálásával egyre nagyobb bizalommal forduljanak a szállodai szereplők felé.

A márkaazonos, foglalásokat ösztönző weboldaltól a keresőben történő megjelenések optimalizálásáig, a közösségi média profilok és a hírlevelek menedzseléséig azon dolgozunk, hogy szakértelmünkkel segítsük a szektor növekedését.

Proaktív gondolkodás – HD Marketing

Proaktív gondolkodás

Gyakran keresünk meg ötletekkel a szektorodat érintő újdonság vagy az üzletmenetedet érintő piaci változás, hasznos eszközök és lehetőségek kapcsán.
Szolgáltatások profi menedzselése – HD Marketing

Szolgáltatások profi menedzselése

Szakértő csapatunk stratégiai folyamatok szerint végzi a munkáját, az ügyfél igényeit és a piaci sajátosságokat figyelembe véve.
Havi elemzés és tervezés – HD Marketing

Havi elemzés és tervezés

“Merre tovább” megbeszéléseket, a piac szezonjait vizsgáló meetingeket, és közös ötleteléseket is tartunk ügyfeleinkkel.
Folyamatos mérés, monitorozás – HD Marketing

Folyamatos mérés, monitorozás

Folyamatosan vizsgáljuk a marketingkommunikációs eszközök és kampányok hatékonyságát, felülvizsgáljuk a korábbi eredményeket és tanulunk belőlük.
Full-service működés – HD Marketing

Full-service működés

Ha további szolgáltatásokra van szükséged, full service online marketing ügynökségként házon belül tudjunk eleget tenni a kéréseidnek.

Akiknek például segítünk a szállás piacon

Szállás marketing tudásanyag ajándékba!

Ha még nem állsz készen együttműködni egy ügynökséggel, de szükséged van online marketing támogatásra a szálloda szektorban, töltsd le ingyenes tudásanyagunkat:

 • Melyek a szektor kihívásai marketinges szemmel a 2024-es évben? 

 

 • Melyek azok a feltörekvő marketing megoldások, amiket neked is érdemes lenne kipróbálnod oktatási szereplőként?

 

 • Mik azok a marketing eszközök, amiket mindenképpen használnod kell 2024-ben?

A 40+ diás tudásanyagot a lenti űrlap kitöltésével kapod meg!

* kötelezően kitöltendő

A HD Agency Kft. (HD marketing) felhasználhatja adataidat hírlevél küldése céljából az oldalon található adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.

Bármikor leiratkozhatsz a levelek alján található "Leiratkozás" gomb segítségével, vagy kapcsolatba léphetsz velünk az oldalon található elérhetőségeken.

Kapcsolatfelvétel


  Név (kötelező)

  Telefon (kötelező)

  Email cím (kötelező, ne info@... legyen)

  Nem igazán tudomEgyszeri audit érdekelKiszerveznék marketing feladatot

  Üzenet