Branding szolgáltatásaink

A márkánk ismertsége, mint szolgáltató cég vagy webáruház, már középtávon is jelentősen visszahat az eredményességre. Hiszen felhasználóként is azt a terméket vagy szolgáltatást választjuk, amivel már többször találkoztunk, vagy amiről már többször hallottunk, esetleg az ismerőseink ajánlották. 

Annak ellenére pedig, hogy mondjuk egy webáruház vagyunk - aki ugyanazokat a termékeket árulja, mint tucatnyi másik webáruház -, szükséges hogy el tudjuk különíteni magunkat a konkurenciától. Vagyis valamilyen USP vagy márka egyediséget meg kell tudjunk fogalmazni, ami köré ki lehet alakítani egy egységes dizájnt vagy kommunikációs üzeneteket. Majd ezeket felhasználva a hirdetésekben, a közösségi kommunikációban vagy éppen a hírlevelekben, ismertebbé tehetjük a márkánkat a célcsoportunkban!

A branding kihívások!

Nincsen jól körülhatárolt versenyelőny/márkaérték, amit lehetne kommunikálni!

Hirdetjük több marketing eszköz segítségével a termékeinket meg a szolgáltatásunkat? Közben öldöklő árverseny alakult ki az online térben a konkurenciával? A vevőinknek csak nagyon kis része tér vissza vásárolni, kb. mindenkit újra meg kell győzni arról, hogy minket válasszon? Nem gyűjtünk vevői véleményeket, hogy abból kiderülhessen, miért választottak minket a piaci szolgáltatók hosszú sorából?

Nincs egységes dizájn vagy kommunikációs üzenet!

Még verseny előnyünk lenne is, de ehhez nem társul egy olyan dizájn, amit konzekvensen végigvezetünk a honlapon, a hirdetéseken és a kommunikációs felületeken? Nincs a célcsoport számára releváns és a versenyelőnyt tartalmazó kommunikációs üzenetünk? Vagy lehet ilyenek vannak, de már régiek és nem tükrözik a megváltozott előnyöket? Esetleg nem sulykoltuk a célcsoportnak eleget ezeket az üzeneteket?

Negatív visszajelzések vannak a cégről!

Növekszik a cégünk, egyre ismertebb, viszont gyakoriak a negatív visszajelzések a szolgáltatásunk vagy a termékeink kapcsán? 

Előfordul, hogy a szolgáltatásunkat is fejlesztenünk kell, legyen szó a kommunikációról, a gyorsaságról, a pontosságról vagy akár az árképzésről. Viszont gyakoribb, hogy egyszerűen csak nem vagy nem kellően foglalkozunk a negatív "hangok" kezelésével.


Megoldásaink

Az elmúlt évek során több száz márkával kerültünk marketing munkakapcsolatba, gyakran közelről követtük a márkaépítésüket, sokszor segítve is őket ebben. 

Láttuk, hogy mi az ami bevált az adott szektorban ezen a fronton és azt is, hogy mi az ami nem vezetett eredményre. A tapasztalatok mellett azt is látjuk a piacon, hogy a márkája építésével csak minimális cég foglalkozik, inkább csak a kereskedelmi vagy a szolgáltató részére fókuszál az üzletnek.

Hogy ezen változtatni tudjuk, kialakítottuk a branding szolgáltatásunk!

Branding Audit - egyszeri

Az építkezés mindig az alapok lerakásával vagy a meglévő alapok átvizsgálásával kezdődik. Ennél a szolgáltatásunknál egy audit folyamat (kb. 30 napos) keretében tesszük meg ezt.

A sikeres branding együttműködéshez szükséges, hogy megismerjük a cég üzleti céljait, az (általa gondolt) versenyelőnyeit, illetve hogy korábban milyen branding tevékenységet végeztek. Mindezt egy személyes találkozó keretében átbeszéljük.

Majd többirányból megvizsgáljuk a branding elemeket:

  • marketing modellek mentén
  • kommunikációs felületek átnézése, hogy ott milyen formában, gyakorisággal, mennyire konzekvensen van használva
  • honlap átvizsgálása hasonló szempontok mentén
  • megbeszélt konkurensek azonos elemzése
  • gyakorlati tippek összegyűjtése

A branding audit anyag végül prezentációs formában kerül bemutatásra. Egy személyes találkozó során átbeszéljük a tapasztalatokat és a javaslatainkat!

Branding fejlesztés - folyamatos

Az audit során meghatározott teendőket el kell végezni, hogy a cég előre tudjon lépni a márka ismertség frontján. A feladatok egy része grafikai, a nagyobb része viszont marketinges teendő. Ha erre házon belül nincsen kapacitás, akkor cégünk tud neked ezekben segíteni!

A következő branding fejlesztési szolgáltatásaink vannak:

  • Szlogenek és logók tervezése, elkészítése
  • Branding tartalmak elkészítése (szöveges, képes, akár videós)
  • PR cikkek írása és online disztributálása
  • Nyereményjátékok, keresztpromóciók és más márkaismertséget növelő kampányok kialakítása

A Branding jelenti sokszor a különbséget a folyamatosan javuló, illetve a stagnáló üzleti eredmények között. Hiszen a márkád nagyobb ismertsége segíti a PPC hirdetések konverziós arányát, a közösségi eléréseid és interakcióidnak a számát. De a felhasználók reakcióját is javítja az akciós ajánlatokra!

A fenti szolgáltatások mentén tudunk akár a meglévő marketinges munkatársnak irányt mutatni, képezni és támogatni a kivitelezésben, de akár az egész kivitelezést átvállalni helyette.

Amennyiben felkeltettük érdeklődésed, vedd fel velünk a kapcsolatot a lenti űrlap segítségével és beszélgessünk tovább!

Kapcsolatfelvétel