Válság Google PPC és Shopping audit

2020 márciusában hazánkat is elérte a "válság", ahogy 2022 végétől is ezt érezzük. Ilyen időszakokban legyen szó egy "házon belüli" marketing munkatársról vagy akár egy külsős tanácsadóról/ügynökségről, akik menedzselik a Google hirdetéseket vagy a Shopping kampányokat, mindenképpen érdemes egy harmadik hozzáértő felet bevonni. Ő pártatlanul átnézi friss szemmel a beállításokat és a lehetőségeket. Így biztosítható, hogy üzletileg a lehető legjobb eredményeket érhessék el ebben a válságos időszakban a hirdetésekkel.

Milyen kihívásai vannak a házon belüli kampánykezelőnek?

Nem megfelelő szintű szaktudás: A Google és a Facebook hirdetések közepes szintű kezeléséhez is legalább 100 órát kell a kampányokkal és beállításokkal foglalkozni, és nem is egyetlen terület hirdetéseit kezelve ezen idő alatt.

Nem naprakész szaktudás: Hiába a 100+ óra gyakorlati tapasztalat, ha ez 2-3 éve történt, hiszen mind a Google, mind a Facebook rengeteg újdonsággal jön ki minden évben, ezek közül a relevánsak kiszűrése és implementálása rendszeres feladat kell legyen a kampánykezelőnél.

Nincs elég ideje: Nem csak a PPC kampányokat kezeli, hanem hírlevelet készít és a social kommunikáció is az ő feladata? Így biztos nem jut elég idő a hirdetések optimalizálására.

Hiányzik az ökoszisztémában gondolkozás: csak a PPC hirdetéseket menedzseli, de más forrásokból származó információkkal nem dolgozik? Sajnos gyakori hiba, hogy ilyenkor a másik csatornától veszi el az eredményeket vagy egymást egyáltalán nem erősítő formában futnak a reklámok.

Hiányzik a válságban szükséges friss szemlélet és higgadtság:aki folyamatosan kezel egy jól működő kampányt, az nehezen tud azzal mit kezdeni, hogy teljesen felborultak a keresési szokások, másra-máshogy keresnek a felhasználók és más üzenetekre reagálnak jobban, mint egy átlagos időszakban.

Miért érdemes auditáltatni a fiókokat?

A PPC tanácsadóink legalább heti 25 órát a Google Ads és Shopping hirdetések kialakításával és menedzselésével töltik, 15+ ügyfélnek dolgozva, akik különböző méretűek és különböző szektorokban működnek. Ezáltal egy széles körű, szofisztikált és ökoszisztémán alapuló tudással rendelkeznek. A folyamatos továbbképzések, tesztelések és külföldi hirdetések kezelése biztosítják, hogy naprakész tudással álljanak minden fiókhoz.

Ezen tudással és legalább 2 éves kampánykezelői tapasztalattal gyorsan fel tudják mérni az újonnan látott fiókokat, már 1-2 órás tanácsadás során is olyan javaslatokat adnak, amiket megvalósítva a következő nehéz időszakban a költséghatékonyabb és az üzleti célokat jobban támogató hirdetések futtathatóak.

Google PPC és Shopping audit szolgáltatásaink

PPC tanácsadóval

Óradíj alapon (25.000 Ft + áfa / óra) árazott személyes találkozó, amire előtte - hozzáférés megadása esetén - tanácsadónk készül. Így a hirdetési stratégia illetve üzleti célok átbeszélése után elmondja a talált technikai hibákat, javaslatokat tesz a célokhoz jobban illeszkedő irányokra, valamint hogy miket lehetne tesztelni a fiókban. Így az átlag 2 órás auditálás után jó pár gyakorlati feladattal távozhat tőlünk!

Vezető PPC tanácsadóval

Óradíj alapon (30.000 Ft + áfa / óra) árazott személyes találkozó a vezető PPC tanácsadóink egyikével, akik legalább 5 éves kampánykezelési tapasztalattal bírnak. Az audit hasonlóan zajlik, mintha PPC tanácsadóval történne, előnye ahhoz képest, hogy nagyobb üzleti összefüggések és más csatornák PPC-ra gyakorolt hatását is átbeszéljük. Általában ez 2-3 óra hosszúságú szokott lenni.

További audit szolgáltatásaink

Kapcsolatfelvétel


  Név (kötelező)

  Telefon (kötelező)

  Email cím (kötelező, ha lehet ne info@... legyen)

  Google Ads audit érdekelShopping audit érdekel

  PPC és Shopping cikkeink

  2022.06.30.

  Performance Max Tapasztalatok

  Milyen kihívásokkal kell megbirkózni a Pmax kampányok esetében? Milyen új lehetőségek állnak rendelkezésre? Miért kell újfajta kampánystruktúrában dolgoznunk?
  2021.06.25.

  2021 legjobb Google újdonságai

  A Google idén is több olyan újítással rukkolt elő, amely nem csak megkönnyíti a hirdetők és vállalkozások dolgát, de sok olyan praktikus és kreatív megoldás is […]
  2020.12.04.

  Ez okozza a Google Shopping kampányaid teljesítmény változását, avagy az Árukereső.hu is elindította Shopping szolgáltatását

  A közelmúlt innovációjának köszönhetően az Árukereső.hu-nál is november 4-e óta elérhető egy új Shopping hirdetés szolgáltatás, mely által az oldalra feltöltött és listázott termékek megjelennek a […]
  2020.10.15.

  Google Ads hirdetések a karácsonyi időszakban

  A karácsonyi időszak nagy lehetőségekkel kecsegtet a Google Ads hirdetőknek, ha tudják, mikre érdemes odafigyelni ebben az eseménydús periódusban. Hujber Robin ezzel kapcsolatos karácsonyi workshop előadását […]