Ugye, nem kell bemutatnunk a magát egyre kinövő alkalmazást? Azonban ez már nem az az egykori Musical.ly felület, ahol a fiatalok életidegen módon tátognak trending zenékre! A TikTok felhasználók kreativitása határtalan, és az egyszerű, provokáló tartalmakon túl egyre több az értékes, edukatív tartalom.

A felületen egyébként 15-60 másodperces kisvideókat tudunk közzétenni, különböző hangeffekteket, zenéket alkalmazva. Csak úgy, mint Facebook vagy Instagramon, itt is vannak trendek, amiket meglovagolva könnyen szerezhetünk magunknak rajongótábort. Ám azért nem árt tudatosan építeni profilunkat, hogy legyen esélyünk kitűnni a tömegből – akár egyéni felhasználóként, akár márkaként!

Ha eddig azt gondoltad, hogy a TikTok csak a trash tartalmak gyűjtőhelye, most bemutatjuk, hogy bizony vannak kivételek, akiket megéri követni – akár hazai vizeken is!

LÉGY A KONYHA KIRÁLYA/ KIRÁLYNŐJE!

Nem vagy egy konyhafőnök típus? Vagy csupán kevés időd van elkészíteni az ebédet, vacsorát? Akkor a @lustakonyha videóit imádni fogod! Újdonságok, tippek egyenesen Amerikából, egy magyar hölgy által, amiket maximum 30 perc alatt elkészíthetsz te is!

Csak erős idegzetűeknek ajánljuk!

Ha éppen diétázol vagy az egészséges életmód elkötelezett híve vagy, a @hunryopedia profilját semmiképp ne hagyd ki! Készíts diétás nutellát, fánkot, pizzát a videók alapján és élvezd a klasszikus ízeket! 

 

 ÉLJ TUDATOSAN!

Az vitathatatlan, hogy a megfelelő szájhigiénia mennyire fontos, ám valószínűleg sokan nem vagyunk tisztában az akár alapvető ápolási technikákkal sem. @dr.ingrid bevezet a fog tudományának rejtelmeibe: tanulhatunk fogszabályzásról, fogápoló eszközökről, fogászati problémákról. 

A lifestyle és pszichológiai tartalmak az elmúlt évek nagy trending témái. Az öngondoskodás és önfejlesztés kiemelt helyre került az emberek életében, így fontos megfelelő szakemberektől tájékozódnunk a témáról és szembesülni azzal, hogy nem egyedül küzdünk egy-egy adott problémával. @biankafuller oldalán tényeket és tippeket ismerhetünk meg rengeteg topicot érintve, csak, hogy néhányat kiemeljünk: szorongás, halogatás, social media hatásai. 

2021-ben környezettudatosnak lenni nem csak menő, de kiemelten fontos is! A @tebeshop oldalán rengeteg tippek kaphatunk egy olyan életformához, amivel megóvhatjuk környezetünket és csökkentjük ökológiai lábnyomunkat. Ha bármilyen kérdés merül fel bennünk a témakörrel kapcsolatban, Pocsaji Csilla készségesen megválaszolja. A profil mögött egyébként egy békéscsabai, csomagolásmentes bolt, kávézó – közösség áll. Sőt, már webshopjukból is megrendelhetjük zero waste termékeiket!

 

JÁRD BE A VILÁGOT – VIRTUÁLISAN!

Jelenleg, amikor a tengerpartok és a városnézés helyét átvették a bekuckózás, a sorozatok és a filmek, sóvárogva nézzük a különböző utazós tartalmakat. @norinaround profilján keresztül bejárhatjuk a világot rövid mood videóinak köszönhetően. Nem is tudunk dönteni, melyik legyen a következő úticélunk? 

@andiistravelling oldala mellett sem mehetünk el szó nélkül, aki, ha nem is 80 nap alatt, de szó szerint körbehajózza a földet! Azonban a sok külföldi látványosság mellett kis hazánk különlegességei is feltűnnek. Mi már most indulnánk – bárhova!

 

 TANULJ SZÓRAKOZVA!

Iskolásnak lenni most talán egyszerűbbnek tűnik, mint egykor. Számos edukációs célú videó jöhet szembe a felületen, amik segítségével legtöbb esetben más szemszögből sajátíthatjuk el a különböző tanulmányi területeket.

Matematika érettségire készülőknek szinte kötelezően, a logikai feladatok szerelmeseinek pedig kiemelten ajánljuk @mzviktor oldalát! A bemutatott példákon át egyszerű és érthető magyarázatot kapunk a számtani feladatokra, és eddig akár ismeretlen módon sajátíthatjuk el a megoldási módokat. 

Ha éppen azon gondolkozol, hogy elkezdj-e angolul tanulni, @editvassuniverse videói jó alapot vagy épp kiegészítést adhatnak a nyelv elsajátításához! Különböző tippekkel és trükkökkel igyekszik megkönnyíteni a tanulást.

 

 

Természetesen a videók tárháza már-már végtelen, nem csak hazai fronton, így bármilyen témában találhatunk tartalmakat, amik által akár egy-egy területet magunkévá is tehetünk, legyen az főzés, rajzolás, képszerkesztés, életmódváltás – vagy BÁRMI! 

 

Ha nem akarsz lemaradni a többi szakmai érdekességről sem, kövess minket Facebookon és Instagramon, vagy akár Linkedin-en!