Egy teljes napot az egészség jegyében tartottunk meg irodánkban, július második felében. Bár a tudatosság ilyen téren mindig jól jön, a vírushelyzet talán még inkább rávilágít bennünket arra, hogy az egészségünk és a vitalitásunk mindennek, vagyis az életünk alapja.

Azon túl, hogy a hatékonyságunkat növeli, a hétköznapokban is sokkal jobban érezzük magunkat, ha odafigyelünk testi-lelki egészségünkre, ráadásul, ha ezt közösen tesszük, az még jó móka is tud lenni!

Nem újdonság nálunk az egészségnap, több alkalommal is szerveztünk már ilyet, sőt, volt olyan alkalom, amikor véradással kötöttük össze, amihez csatlakozhattak az irodaházunk és a környék más lelkes jelentkezői is. Most új dolgokat is kipróbáltunk és a teljes napot annak szenteltük, hogy harmóniába hozzuk magunkat, fizikai és mentális síkon is.

 

„A pandémia ismét felhívta figyelmet arra, amit eddig is tudtunk, hogy a szakmaiság mellett, mint közösség, fókuszálnunk kell arra is, hogy testileg is fel legyünk készülve a 21. század felpörgött kihívásaira. A karantén alatt minden munkatárs egy kicsit “le tudott lassulni”, így több figyelmet fordított az egészséges életmódra és a több mozgásra. Ezt a jó irányt az irodai munkába visszatérve is igyekeztünk megtartani, így egy dedikált napot is szántunk rá, hogy ne felejtsük el: “Egészségesnek lenni kiváltság!” –  árulta el Deli Norbert szakmai vezető, tulajdonos.

 

A legfontosabb étkezés, egészségesen

A reggelt egy közös, egészséges reggelivel kezdtük az irodában, a kedvenc gyümölcseink, joghurtok és egyéb finomságok társaságában. Ez nem csak azért volt jó, mert feltöltötte energiakészletünket és megadta a kezdő lökést a napindításhoz, de remek hangulatban is telt és a szociális feltöltődésről is gondoskodott.

„Örültem neki, hogy szerveztünk egy ilyen napot, mert egyébként is igyekszem helyesen táplálkozni, és az, hogy munka közben is van erre lehetőségem és motivál a környezetem, nagyon nagy segítség. Kifejezetten élveztem a turmix készítést, és ahogy kísérleteztünk az ízekkel, szerencsére ráéreztünk és finom lett a végeredmény” – tette hozzá egy kollégánk.

Relaxálás munka közben? Naná!

Miután a napindításához szükséges energiát összegyűjtöttük, megérkeztek hozzánk a masszőrök is, akik szeretettel vártak minket egy pihentető masszázsra. Nagyon szeretjük az irodai, gyors, frissítő masszázsokat is, ezeket minden második héten be szoktuk ütemezni, hogy a kollégák napközben a nyugiszobánkban feltöltődhessenek. Ez alkalommal azonban egy más típusú, hosszabb masszázsban volt részünk.

Az ülőmunka egyik hátránya, hogy a gerinc és a csípő túlterhelt, ez a tartásunkra is rossz hatással van. A folyamatosan passzív helyzetben lévő combnyaknak sem tesz ez jót, a farizmokra nyomást helyezünk, így az ülőidegek, a vérkeringés és a nyirokerek is megsínylik ezt hosszútávon. Azért, hogy ezt elkerüljük, irodánkban használhatunk álló munkaállomást is, amit nagyon szeretünk, szinte mindig használatban van, illetve van hintánk, ami ugyancsak alkalmas a kényelmes, de mégis aktív testtartást igénylő munkavégzésre.

A lelkünkről is gondoskodunk

A karantén alatt kifejezetten nagy sláger volt, de nálunk az offline életben is évek óta jelen van a heti közös jóga. Az ilyen alkalmak segítenek minket, hogy még pozitívabban indíthassuk el a napot, és ne csak testünk, de lelkünk egészségére is odafigyeljünk. Ezért ezt a szokásunkat biztos, hogy még sokáig meg fogjuk tartani.

 

És, ha már a fizikai aktivitásról van szó, fontos szót ejtenünk csapatunk sportszeretetéről is. Szabadidőnkben is szívesen edzünk vagy sportolunk közösen, a közeljövőben például újra megszervezzük a közkedvelt biciklitúránkat, ami a legutóbbi alkalommal is nagyon népszerű volt. Az egyéni sporteredményeket közösen tartjuk nyilván, és számoljuk a sportperceket is, amely motivációul szolgál mindenki számára, hogy egyéni szinten is minél több időt fordítson a sportra és ezáltal egy fittebb életminőségre. Az év lezárásakor rendszerint jutalmazzuk a sportpercek első három helyezettjét, így az ösztönzés egész évben jelen tud lenni, és remek érzés, hogy az év elején kitűzött közös céges célszám is megvalósulhat.